Nyheter & Video

Feet for passion leker med musikstilar. Den internationella musiken lockar fram en exotisk känsla och ny kretivitet väcks hos dansarna. Inspelad på vackra Valö.

Det har alltid funnits en passion för Grekland. Här dansas 500m över havet, bland bergen på en grekisk ö i solnedgången. På oljegrus ;).

Genomgående flyt och rörelser är en av grunderna för att få till den flytande foxstilen "smooth".

Innan mörkret föll helt tog vi en fox till låten Zombie.

Genom gamla bergsbyar, bland berg och hav. Vackra ön Tinos bjuder in till dans de ljumna sommarkvällarna.

Passade på att filma lite spontant innan våra dansare hade kommit till vår foxkurs i Motala. 

LATEST NEWS

Februari 29, 2020


Hej! Du är bjuden till den längsta foxkvällen i stan! Här är den och snart kommer den i Linköping!

BILJETTSLÄPP 1/12 2019. BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER.

Äntligen drar Feet for passion® ihop till det som vi länge tänkt, en jättelång foxkväll, 7 timmar nonstop. Välkomstdrink vid dörren, tacobuffé och fikabuffé som ingår i entrén serveras under kvällen. Det blir en mysig stämning på golvet (bra golv!) med satsning på stämningshöjande ljus- och rökeffekter som aldrig tidigare skådats på en foxkväll i stan. Allt för en mysig stämning. Vi serverar också en energipåfyllande drink under kvällen för trötta dansfötter. Det enda du behöver tänka på är att dansa och ha kul, resten fixar vi.

Två workshops på vardera 2 timmar innan socialdanskvällen. Vi har äran att välkomna vår duktiga gästinstruktör Magnus Skoglund & Co från Drop in and dance out Sweden. Magnus kommer hålla den första workshopen och den andra hålls av Feet for passion med Alexander och Linda. Mer info längre ner.

Musiken är viktigt för oss. Den ska vara genomtänkt och locka till en härlig fox. Ofta är den dynamisk och matchar bra för att kunna utöva den dans och figurer vi lär ut på våra danskurser i modern fox. Dansband spelas i regel inte. Här satsas istället på en kul blandning av modern musik men även inslag av äldre godingar. Den inspelade musiken kommer spelas med ett särskilt upplägg som vi aldrig gjort tidigare. Varje halvtimma kommer ett nytt musiktema prägla. Vi kommer gräva djupt inom musikens alla hörn och prova oss fram för att få den bästa musiken till kvällen. Varför då? - För att vi älskar musik som väcker danskänslorna! Liveband i all ära men denna kväll "gästas" vi av över 100 olika artister med sina bästa framföranden. En nyhet är att "Guest-hour" införs där ni som gäster bestämmer musiken genom att på förhand ladda Spotifylistan Guest-hour med era bästa danslåtar. Listan spelas sedan under en timma.

Klädkod danskväll:
Dress to impress! 🤩

Program:
Kl 09:30 Dörrarna öppnas för gästerna.
Kl 10:00-12:00 Workshop 1 med Magnus Skoglund.
Kl 12:00-13:00 Lunch (ordnas själv).
Kl 13:00-15:00 Workshop 2 med Alexander och Linda.
Kl 18:00-01:00 Foxkväll socialdans 7h nonstop.

Workshops i modern fox:
Det är klart att ni ska ladda inför socialdanskvällen med lite ny danskunskap. Två workshops på vardera två timmar. Varav den första kommer att hållas av Magnus Skoglund från Drop in and dance out Sweden och den andra hålls av Alexander och Linda från Feet for passion. Ett nytt roligt samarbete för att ge Er en toppendag! Frukt, godis och vatten finns på plats för småpauser.

Workshop 1 – Modern Fox
Kl 10:00-12:00

Fördjupning - Teknik och musikalitet
Instruktör: Magnus Skoglund från Drop in and dance out Sweden.
Magnus Skoglund med sin följarinstruktör välkomnar er till en fördjupningsdag i fox. Han har mångårig erfarenhet inom dansen och är en inspirerande och väletablerad instruktör från Linköping. Med sin lekfulla och tydliga pedagogik berör han de flesta dansare och hans passion för foxen lyser igenom. Oavsett om du är nybörjare eller avancerad foxare kommer du få ut mycket av denna workshop. Magnus kommer att hålla i den första workshopen.
Förkunskaper för dig som vill gå Workshop 1: Du bör ha motsvarande kunskaper i fox grund/fortsättning samt socialdansvana.

Workshop 2 – Modern Fox
Kl 13:00-15:00

Fördjupning - Teknik och musikalitet
Instruktör: Alexander Pettersson och Linda Sjökvist från Feet for passion.
I den andra workshopen kommer Alexander och Linda att lyfta fram den dynamiska sidan av foxen för att få till en dans där musikalitet och teknik samspelar aktivt. Det blir en intensiv men lärorik kurs som syftar till att utveckla din repertoar, förhöja ditt medvetande och känsla som foxare.
Förkunskaper för dig som vill gå Workshop 2: Du bör ha motsvarande kunskaper i fox fortsättning/avancerad samt socialdansvana.

Ring dina vänner, släng upp dina dansskor på axeln och kom hit! Alla är välkomna, nybörjare som erfarna!

Inträde:
* Två stycken workshops á 2h. Pris för båda 280kr.
* Foxkväll socialdans 7h nonstop. Inkl. tacobuffé och fikabuffé.
Pris 160kr.

Biljettköp:
Sker HÄR på lämken

https://dans.se/feetforpassion/shop/?eventGroup=foxistan

som kommer vara tillgänglig först 1/12 2019 då biljettsläppet är. Du väljer själv i anmälan om du vill köpa biljett för både workshops och/eller foxkväll socialdans 7h. OBS! Endast förköp av biljetter. Begränsat antal platser. Anmälan är bindande. Ingen återbetalning görs.

Plats:
I den fina gamla teatern med de röda ridåerna på Snickaregatan 2, Linköping. Lokalen ligger mitt emot centralstationen på innergården i det fristående gula teaterhuset "Globen".

Tips på boende för långväga gäster:
Stångå Hotell Sweden Hotels. Ca 200m från dansen. Vi samarbetar med hotellet. Uppger ni koden "Foxkväll" i samband med bokningen så får ni 15% rabatt. Bokning görs på reception@stanga.se eller telefon 013-311275.
Adress: Tullgränd 4, 582 22 Linköping. www.stanga.se

Alla våra evenemang är drog- och alkoholfria.

Arrangör:
Feet for passion ® - Danskvällar och danskurser inom modern fox. Kontakta för bokning. Verksamma i hela Sverige.

Feet for passion ® är ett registrerat varumärke. De som står bakom heter Alexander Pettersson och Linda Sjökvist och bor utanför Linköping. Företaget innehar STIM & SAMI musiklicens, F-skattebevis och är moms- och arbetsgivarregistrerat. Utbildade inom hjärt- och lungräddning och första hjälpen.

www.feetforpassion.se

Fotografering och videoupptagning under eventet, för offentlig publikation, kan förekomma. Genom att komma på eventet godkänner du medverkan.

Oktober 11, 2019

En foxkväll i stan - foxkväll med inledande workshop i modern fox. Mestadels modern spännande musik, på Snickaregatan 2A, Linköping. Det spelas 4 timmar nonstop musik. 80kr. Fika ingår.


Tack alla som kom! Det blev en toppenkväll!

September 13, 2019

En danskväll i stan - Bugg och foxkväll på Snickaregatan 2A, Linköping. Det spelas 4 timmar nonstop musik. 80kr. Fika ingår.

Välkomna! Se Facebook för mer evenemangsinformation.


Tack allihopa som kom dit och gjorde kvällen tillsammans! En riktigt trevlig kväll med stor uppslutning.

Mars 23, 2019

Modern fox intensivdag grundkurs hos Kungsbacka dansklubb. Anmälan sker via Kungsbacka Dansklubbs webbsida.


April 27, 2019

Modern fox intensivdag fortsättningsnivå hos Kungsbacka dansklubb. Anmälan sker via Kungsbacka Dansklubbs webbsida.


December 10, 2018

Handgjorda tavlor i marmor med dans som tema görs efter beställning. Ge bort en unik gåva till en dansgalen vän eller till dig själv! Även priser till danstävlingar i marmor.

 

Alexander och Linda arbetar på hobbynivå som marmorkonstnärer. Se mer på ADP Design på Facebook.

December 1, 2018

Modern fox intensivdag fortsättningsnivå hos Kungsbacka dansklubb.

September 1, 2018

Modern fox intensivdag grundkurs hos Kungsbacka dansklubb.

Februari 17, 2018

Modern fox intensivdag fortsättningsnivå i Motala.

Copyright @ All Rights Reserved

Oktober 21, 2017

Modern fox intensivdag fortsättningsnivå hos Jönköpings dansklubb.